Aamuyön tunteina, kun pikkuihminen valvottaa väkisin (miten se onkaan niin, että illalla on helppo valvoa, aamullakin voi nousta aikaisin ylös, mutta jos täytyy valvoa klo 03-06 välillä... SE on vaikeaa!) aivot käyvät ylikierroksilla ja sitä keksii kaikenlaista. Sitten, kun on sitä omaa aikaa, sitä surffailee, googlailee, eksyy aiheesta toiseen ja aiheen viereen ja kas kummaa on kysymyksen edessä: Mahtaakohan jossainpäin nettilandiaa tai blogistaniaa olla listattuna hyviksi havaittuja ja ihania neule (käsityö) kirjoja? Lähinnä siis vanhoja ja suomalaisia.

Eikun etsimään!

Löysin muutamia listoja, mutta ne keskittyivät pitkälti vierasmaalaisiin kirjoihin. Vinkatkaapa siis suosikkinne vanhoista (erityisesti wanhoista) suomalaisista neulekirjoista! Ja jos näitä on jossain listattuna, niin olisin kiitollinen linkistä. :)

Tänään olikin varsinainen postipäivä! Postinkantajan mukana tuli Muksut-taskuvaippoja pikkumiehelle sekä pakettikortti, jolla saa hakea Postista Pitkään ja Hartaasti odotetun (tilattu 26.11.) Kleinsmekker-neliöliinan. Hetken kuluttua vielä soi ovikello ja Kauhavan Kangasaitan lähetys tuli. :)

1201511.jpg

(Olen pahoillani huonosta kuvasta, joudun tällä hetkellä bloggaamaan koneelta, jolla ei ole lainkaan kuvankäsittelyohjelmaa ja kuvausolosuhteet tähän vuodenaikaan - no, ei minun varmaan tarvitse selittää.)

Kuvassa on siis neliöliina, viininpunaisen vaipan päällä tuo harmaa tikku on poronluinen kinnasneula, etualalla on taskuvaippoja ja takana näkyy langankerin. Vyyhdinpuut olivat pettymys ja lähtevät takaisin.

Nyt neulo... eikun siivoamaan! Huomenna onkin tiedossa automatka, jonka toivottavasti saan käyttää neuloen.

-Daalia

P.S. 15 tonnia lähenee uhkaavasti. Hetken ehtii vielä osallistua kilpailuun!