Se kurssi. Se on hieno! Olen todella iloinen, että jaksoin kaikesta huolimatta mennä mukaan. Olen aivan täynnä intoa sen suhteen! :)

Jaa minkä? No RYIJYN! Käytimme tämän viikonlopun ryijyn suunnitteluun ja mielenkiintoista olikin, koen oppineeni todella paljon. Tässä se on:

402082.jpg

Ylhäällä vasemmalla: lehtikuvakollaasi, jossa on suunniteltu värimaailmaa. Värikynien avulla yritin myös saada kiinni oikeaa värimaailmaa. Papereiden alla pilkottaa tuloste, jossa on valokuvia väreistä meiltä kotoa, olivat apuna ja lähtökohtana värien etsimisessä.

Alhaalla vasemmalta: Aiheen hahmottelua, koon ja muodon hakemista, korkea kuva ihan oikealla on luonnollisessa koossaan (16x60cm) ensimäinen varsinainen hahmotelma ryijystä. Sen perusteella tein ruutupiirustuksen (johon tuli vielä joitakin muutoksia verrattuna tuohon hahmotelmaan) ja sitten etsin vielä oikeat värit lankoihin ja tein värikartan.

Suurin yllätys minulle oli se, kuinka suurta tyydytystä koin erityisesti värikartan valmistumisesta. Melkein unohdin kokonaan, että varsinainen työ on se ryijy, ei värikartta! :D Suunnielmana on tehdä itsenäisesti vielä toinen saman kokoinen ryijy ja ehkä mahdollisesti yksi isompi tai kaksi pienempää neliskanttista niille kaveriksi. Katsotaan kuinka hullun käy.

Seuraavaksi pitäisi sitten tilata langat, kangas ja muut tykötarpeet (ja mikä pahinta - odottaa kaksi viikkoa ennenkuin seuraava kurssikerta on!).

Muuta keskeneräistä: Projektista uupuu vielä hiukan, perjantain ja eilisen ylimääräiset ohjelmat sotkivat aikataulun, mutta ei pahasti, se valmistunee tänään viimeistelyineen ja kuivuu muotoonsa yön aikana. Eli ehtii huomenna postiin, kuten pitikin.

-Daalia