...niin mitä sitä hidastelemaan.

Onnistuin vaihtamaan sivupohjaksi yhden näitä ihania valmiita vaihtoehtoja (täytyy kyllä opetella miten tuollaisia tehdään itse, ei voi olla mahdotonta). Rinkiinkin yritin liittyä ja sain tuon laatikonkin aikaiseksi. Tämähän on kerrassaan reipasta yhdelle päivälle!

Samaan syssyyn voisin esitellä pari valmistunutta neuletyötä tälle vuodelle:
(neuleiden kuvaamiseen tarvitsen kyllä lisää harjaannusta...)

Kummitytölle kaulaliina
376186.jpg
Ohje: Fifi2 (hiukan kavennettuna)
Lanka: Novita Wool punasävyinen neliraita, n. 35grammaa
Puikot: Metalliset nro 4 sukkapuikot (2kpl)

Isomummulle unisukat
376188.jpg
Ohje: Ullan kärjestä aloitettua sukkaa mukaillen, kuvio sama kuin Lyyra-sukkien varren takaosassa
Lanka: Shoeller+Stahl Wollfrauen reumalanka kaksinkertaisena, n. 75 grammaa
Puikot. nro 3,5 bambuiset sukkapuikot

Masuvauvan nuttu
376189.jpg
Ohje: Moda 1/2007 Vauvan merimiespusero koko 56cm (ohjetta muokattu langalle ja käsialalle sopivaksi silmukkamäärien suhteen, alunperin lankana Sublime baby cashmere merino silk dk, helmineuleet lisätty helmaan ja hihansuihin, neulottu pyörönä kainaloihin saakka, hihat aloitettu luomalla silmukat hiha-aukoista ja kavenneltu mutu-tuntumalla, pukemisen helpottamiseksi oikea olkapää ommeltu kiinni vain puoliksi ja kiinnitys nepparilla, kauluksen oikea puoli em. syystä jätetty ompelematta kiinni)
Lanka: Pirtin kehräämön Villasilkkilanka 140 tex x3 (100gr=230m), hieman päälle 100 grammaa
Puikot: Nro 4 bambupyörö

Lisäksi on valmistunut aviomiehelle (yleisemmin netissä käytän nimitystä Ukkeli) sukat, tumput ja korvaläpällinen pipo (odottelee vielä inspiraatiota vuorin kiinnittämiseksi) Novitan Isoveljestä. Kuvaaminen yhtä hankalaa kuin alla esitellyn villapaidan kanssa... Eniveis, väriltään setti on tummansininen vaaleamman sinisillä raidoilla, mallit omasta päästä, perussukka 40 silmukalla, varsi 20,2n joustinta, joka jatkuu varpaisiin saakka, vahvistettu kantapää. Tumput aloitettu kärjestä, peukalokiila suunniteltu siinä tehdessä ja toinen tumppu sitten ensimmäisen mukaan. Pipo myös luotu siinä tehdessä, ensin korvaläpät, sitten luotu sopivasti silmukoita läppien välille ja pyörönä sädekavennuksin neulottu loppuun. Lankaa meni aika tarkkaan 2,75 kerää tummansinistä ja yksi kerä vaalean sinistä. Puikot metalliset nro 4 sukkapuikot kaikissa (sen verran löysä käsiala, että vyötteen mukaista tiheyttä tuli juurikin noilla puikoilla :o ). Kuvia joskus, jos saan tekeleeni vielä pyydystettyä kuvattaviksi. ;)

-Daalia